top of page

Uusin jakso:

Giggelit käsittelyssä
Aaron ja Isaacin kanssa

Jos sinulla on penis, olet todennäköisesti joskus vertaillut sitä muiden ihmisten genitaaleihin joko uteliaana ihmetellen tai hyvinkin itsekriittisesti.

Jos sinulla ei ole penistä, olet todennäköisesti joskus miettinyt, mistä niissä oikein on kyse ja ehkä myös, miten sellaista voisi lähestyä. Asteikolla nollasta viiteen, miten korkea on ollut kynnys ottaa aihe puheeksi – ja miksi vastaus on lähellä viittä?

 

Tiia ja Niko ovat saaneet vieraakseen kaltaistaan seuraa: myös Isaacin ja Aaron parisuhteessa on tuntunut alusta asti turvalliselta keskustella myös kehosuhteesta ja vaikeista tunteista. Tähän turvalliseen tilaan syntyi söpöistä söpöin liikeidea, Giggeli.

Miten onnistuu parisuhteen ja yhteisen yrittäjyyden yhteensovittaminen? Miksi valtaosa hetero-cis-miehistä kuvittelee, että oma penis on keskimääräistä pienempi? Oppiiko tekemällä? Mitä Isaacin isovanhemmat sanoivat Vaasankadun showroomilla käydessään? Missä kulkee raja bisneksen tekemisen ja hyvän tekemisen välillä?

 

Pysähdymme puhumaan myös pastelliväreistä, pehmeistä konsonanteista ja penisten syvimmästä suloisesta ja haavoittuvaisesta olemuksesta. Kuulet myös, mistä Aaro ja Isaac – ja Niko ja Tiia – riitelevät.

Kuuntele, miten haluat:

Mitä on rakkaus
ja missä se on?

Näin perustavanlaatuista hapuilua ei H-sanan historiassa olekaan ennen todistettu. Tiia ja Niko etsivät totuutta rakkaudesta yhdessä terapeutti, tietokirjailija Marika Rosenborgin kanssa. 

Sanat pakenevat, lauseet keskeytyvät, Tiia meinaa pudota tuolilta ja vastauksia on kovin vaikea löytää, kun kysymyksenkin muotoilu on hankalaa.

 

Mitä ja missä on rakkaus? Miten se liittyy kasvamiseen, tilan antamiseen ja rehellisyyteen? Miltä rakkaus tuntuu, tai mistä tunnistaa, jos rakkautta ei ole? Rakkaudesta keskusteleminen on myös pohdintaa tunnetaidoista, läsnäolosta ja kaikesta siitä, mistä meille on valehdeltu.

Keskustelun hapuilevuus kertoo paljon aiheesta ja sen herättämistä tunteista. Olemme kuitenkin rohkeita. Pysähdymme hämmennyksen äärelle ja tutkailemme kaikessa rauhassa, millaisesta ilmiöstä rakkaudessa ehkä on kyse.

 

Tässä jaksossa kuulet myös, millaisia rakkauden tekoja Niko ja Tiia tekivät toisilleen aamulla ennen nauhoitusta. Ja jos ihmettelet, millä lihaksilla eroterapeutti, huora ja nuori mies puhuvat rakkaudesta, et ole yksin.

Nikki & Elämän pituinen odotus

Otetaan aluksi pieni pätkä rautalankaa: seksipositiivisuus ei tarkoita sitä, että ihmisellä olisi velvollisuus villiintyä suorittamaan vapautunutta seksuaalisuutta.

Sitten nostetaan pöydälle erilaisia kauniita metallilankoja ja kokeillaan muotoilla niistä seuraavia kuvioita: monogamia ei ole automaattisesti konservatiivista, jokainen on vastuussa omista tunteistaan, elämän tarkoitus ei ole konfliktien välttäminen.

 

Ja vielä tämä: jos maastopyöräilijä Nikki San Juan ja Tiia päätyvät helvettiin, he osallistuvat siellä todennäköisesti samoihin harrasteryhmiin.

”Missä te ootte ollu koko mun elämän”, kysyy Nikki Tiialta. Pohdimme myös vapautta ja vastuuta, uskonnollista vallankäyttöä, mustasukkaisuutta, vähäpukeisia poikia ja sitä, saako tosi tavallisesti elävät puhua moninaisuudesta tai seksipositiivisuudesta.

 

Videoversiossa pääset näkemään Nikkin tatuoidut ensi-ihastukset, Tiian uusimman kaverikuvan ja vilauksen lonkeropornoa.

Usko, raivo, rakkaus & uutiset

Tiian hämärien lapsuusmuistojen joukosta löytyi sanomalehtikatsaus-niminen ilmiö. On hyvinkin mahdollista, että ilmiö oli oikeasti unta, mutta päätimme leikkiä sen todeksi.

Keräsimme viikon varrelta parhaat, pahimmat ja oudoimmat seksuaalisuuteen liittyvät uutiset (ja ”uutiset”), ja teimme niille hellän kuusikätisen ruumiinavauksen.

Kyytiä saavat tässä jaksossa mm. toinen toistaan urpommat suhdenormit ja seksiin liittyvät oletukset, Vaasan hovioikeus sekä paavi.

Krista

Seksuaalisen heräämisen ajatus sijoitetaan usein murrosikään tai nuoruusvuosiin. Entä jos merkittävämpi havahtuminen omaan nautintoon ja oikeaan tietoon tapahtuu vasta aikuisena? Tiia kohtasi seksimessuilla Kristan, jonka kanssa bondasi välittömästi, joten päätimme jatkaa keskustelua H-sanan studiossa.

Kristan seksipositiivisen polun alku löytyi muutama vuosi sitten. Myös Tiia alkoi hahmottaa omia autenttisia halujaan ja rajojaan reilusti yli 30-vuotiaana. Millaiset asiat auttoivat avaamaan silmiä – ja kaikkia aisteja? Millaiset kulttuuriset tekijät vaikuttavat siihen, että Kristan ja Tiian kaltaiset tiedostavat naiset voivat elää ison osan elämästään ja elää seurustelusuhteissa havaitsematta, etteivät oikeastaan tunne omaa seksuaalisuuttaan?

Keskusteluun nousevat mm. erilaiset suhdemuodot, seksuaalisen suuntautumisen sävyt, ystävyys ja runkkaaminen. Pohdimme, mistä kaikesta meille on valehdeltu ja valehdellaan edelleen. Lisäksi Tiia kertoo tässä keskustelussa omasta kinkykäänteestään, siihen johtaneista oivalluksista ja sitä seuranneista ahaa-elämyksistä. Anaaliseksi liittyy aiheeseen.

Janne

Kuvittele tilanne: olet kotona kahdestaan puolipukeisen seksikumppanisi kanssa, juuri antautumassa lihallisiin iloihin, kun yhtäkkiä ulko-ovelta kuuluu avainten kilinää ja täysin ulkopuolinen ihminen astuu sisään koputtamatta. Eihän näin voi käydä? Niinhän sitä kuvittelisi.

Ajelimme istumaan iltaa Jannen luokse Espoon perukoille, lähelle Tiian vanhoja kotiseutuja. Yksityisyysteeman lisäksi päädyimme keskustelemaan muun muassa ei-funktionaalisesta kosketuksesta, vammaispalveluista, seksuaalikasvatuksesta ja erilaisista arjen nautinnoista, kuten jalkapallosta ja kanasta ja riisistä. Kertasimme myös, mistä cp-vammassa on kyse, ja miksi Jannekin kuuntelee H-sanaa.

Kuuma Linja

Pyysimme H-sanan kuuntelijoita soittamaan meille studioon, ja sitä saa mitä tilaa: vietimme illan huikean kiinnostavassa seurassa mitä hienoimpien aiheiden parissa.

Pyysimme H-sanan kuuntelijoita soittamaan meille studioon, ja sitä saa mitä tilaa: vietimme illan huikean kiinnostavassa seurassa mitä hienoimpien aiheiden parissa. Puhelinlangat lauloivat muun muassa deittailukulttuurista, fetisseistä, käytöstavoista, viestinnän pulmista, kulttuurien välisistä eroista ja elämän isoista valinnoista.

 

Lämmin kiitos kaikille keskustelukumppaneillemme rohkeudesta ja luottamuksesta. Ja valtava kiitos koko H-sana -yhteisölle kuluneesta vuodesta!

Heidi Laukka

Oletko kokeillut istahtaa kukilla koristeltuun kylpyammeeseen pohtimaan tunteiden tuntemisen hurjuutta, levossa olevia peniksiä ja sitä, mikä tekee kimppakivasta erityisen kivaa?

Näin pääsi käymään, kun Tiian ja Nikon tuore ystävä taiteilija Heidi Laukka kutsui H-sanan yökylään luokseen Kouvolaan. Vuoden harmain päivä inspiroi meitä keskustelemaan myös väreistä ja väreilyistä, runkkaamisesta ja suhdeanarkismista. Mutta miten tapahtuu ystävystyminen aikuisiällä?

Sexhibition

Muistelimme autossa kuvausmatkalta palatessamme, miltä tuntui käydä Sexhibition-messuilla Helsingin Kaapelitehtaalla jututtamassa jengiä mm. runkkaamisesta, deittailusta, seksileluista ja tietysti myös messumeiningeistä.

Siinä ohessa Tiia ehti pyörähdellä halaamassa tuttuja, keksiä uusia yhteistyökuvioita, tehdä heräteostoksia sekä ottaa selkäänsä pistäen Karrin hikoilemaan.

Muistelmia siis mustelmista ja siitä, miltä messut vaikuttivat Nikon näkökulmasta? Sattuiko eka kerta ja otetaanko uusiksi? Kuuntele ja katso, niin tiedät.

Nancy & Honey

Tiian löytöretki burleskin maailmaan alkoi viitisentoista vuotta sitten eli jo ennen kuin hän alkoi itse riisuuntua työkseen. Voisiko burleskia kenties — edes vähän — syyttää siitä, että keski-ikäinen akateemisesti koulutettu feministi ryhtyi yhtäkkiä myymään seksiä? Ehkäpä voisikin!

Löysimme töölöläistalon kellarikerroksesta viehättävän taikamaailman, studio Valhallan, ja istuuduimme keskustelemaan burleskin syvimmästä olemuksesta yhdessä Nancy Bitesin ja Honey B’Zarren kanssa.

 

Keskustelu karkasi syviin vesiin heti kättelyssä. Ja tisseihin. Kuuntele, niin opit muun muassa, miten itsevarma ja ekstrovertti ihmisen on oltava, jotta voi seurata burleskilavan kutsua.

Karri
& Tiia

H-sanan synnystä on pian neljä vuotta. Kaikki alkoi Karrin visiosta ja pikaisesta kohtaamisesta ravintola Oivassa. Nyt Tiia on saanut houkuteltua Karrin miksauspöydän takaa studion nojatuoliin, vieraaksi vieraan paikalle.

Karrin lempeä radioääni pääsee vihdoinkin oikeuksiinsa, kun Tiia selvittää muun muassa, miten H-sanan tekeminen on vaikuttanut tuottajan oman seksuaalisuuden toteuttamiseen.

Muistelemme menneitä, kurkistelemme tulevaan ja fiilistelemme tuoreimpia palautteita. Ja annamme palautetta toinen toisillemme. Välillä Karri pommittaa Tiian tuolilta vanhoista jaksoista kerätyillä ääniklipeillä. Sekin on ihan ok.

Paula Tiessalo

Seksipalveluita ostavista ihmisistä puhutaan julkisuudessa usein vielä rumemmin kuin seksityöntekijöistä. Monien mielikuvat asiakkaista nojaavat lähinnä populaarikulttuurin kuvastoon, jossa vilisevät erilaiset ressukat ja rikolliset – kaikki miehiä.

Paula Tiessalo tuli Tiialle tutuksi ensin harvinaisen skarppina toimittajana, jonka artikkelit käsittelivät ihmisen seksuaalisuutta harkiten ja lempeän seksipositiivisesti. Paula ei ole väistellyt edes seksityöaiheita, päin vastoin, vaan kirjoitti lopulta tietokirjan vastuullisista seksinostajista.

Tiian ovelle ei kuitenkaan ilmestynyt toimittaja tai tietokirjailija Tiessalo, vaan yksityishenkilö Paula, ja tuosta päivästä alkoi pitkä ja lämmin asiakassuhde, joka jatkuu edelleen. Tässä keskustelussa Paula kertoo, millainen harppaus on tulla julkisesti kaapista seksin ostajana, ja millaiseksi huikeaksi kaninkoloksi seksipalveluiden ostaminen on osoittautunut.

Valtiatar Keiju

Tiia ja valtiatar Keiju ovat bondanneet vahvasti ensitapaamisestaan lähtien. Ystävyys on vasta alullaan, mutta molemminpuolisen kunnioituksen, vetovoiman ja myötäilon huomaa kuka tahansa.

Nyt nämä kaksi lempeää sadistia istahtavat Studio Velvetin sohvalle pohtimaan muun muassa alistumista, alistamista ja kivun nautintoa. Nauru on herkässä, mutta eivät liikutuksen kyyneleetkään ole kaukana, kun päästään puhumaan esimerkiksi kollegiaalisuuden merkityksestä.

Tässä jaksossa selviää myös, kumpi naisista on huorarkiassa alempana, kumpi ehdottaa kadulla päivystämistä ja kumpi nauttii enemmän anaaliseksistä. Kuulet lisäksi, mitä Tiia ja Keiju todennäköisesti tekevät, kun tapaavat seuraavan kerran.

Antti Merilehto

Välillä tekee hyvää heittäytyä reilusti ei-tietämisen tilaan. Ja välillä tekee mieli tuijottaa etupulpetissa hiljaa suu auki, kun karismaattinen opettaja kertoo, miten homma toimii. 

Tekoälyn maijapoppanen, Antti Merilehto, kävi puhumassa Tiian ja Nikon pyörryksiin. Onneksi tällä keskustelulla ei ollut ennalta sovittua juonta, koska siitä olisi takuulla rönsyilty kohti ääretöntä ja sen yli. 

Ei liene yllättävää, että tässä jaksossa pohditaan muun muassa sitä, miten tekoälyn kehitys liittyy seksuaalisuuden toteuttamiseen ja ihmiskohtaamisten tulevaisuuteen.

Rauhanturvaajatehtävien, kummilasten nimien ja legendaarisen Lepakon nussuntai-saunan tarkastelu saattaa sen sijaan tulla loivasti puun takaa. 

Puhumme myös paljon ja innokkaasti suostumuksesta, häpeästä ja rehellisyydestä. Lisäksi mietimme yhdessä, pitääkö olla huolissaan, ja pitääkö ylipäänsä mitään.

NIKO&TIIA

Onko rakkaus tunne? Millaisia leikkejä syntyy kun aikuisten ihmisten sisäiset lapset pääsevät kirmaamaan laitumella vapaasti? Mikä tuntuu iskuna palleassa?

Tiia heittäytyy yhdessä kumppaninsa Nikon kanssa H-sanan vieraaksi miettimään, miten sitoutunut parisuhde ja vapaa paneskelu voidaan yhdistää, ja muistelemaan, mitä tapahtui Tampereen Ilves-hotellissa viime maaliskuussa. Jos siis luulit, että Tiian äidin kanssa tehty jakso meni yllättävän intiimeille alueille, varaudu yllättymään vielä vähän enemmän.

Tiia ja Niko eivät väistele hankalia aiheita tai epämukavia tunteita ja vastailevat lähes kuuliaisesti kysymyksiin isosta ikäerosta, kortsun pois jättämisestä ja facebookin parisuhdestatuksesta.

 

Tulee myös harvinaisen selväksi, että kaikelle voi nauraa – ja nauretaankin. Millaiset ihmiset suunnittelevat eroa siinä vaiheessa, kun ovat vasta rakastuneita? Kuinka ällöttävän söpöä voi oikeasti olla? Ja mikä saa Tiian äänen särkymään ja kyyneleet valumaan?

Anu

Mikä seksuaalisuudessa kiinnostelee ja kiinnostaako kaikkia? Mitä oikeasti tarkoittaa, kun seksologian opintojen sanotaan olevan myös matka itseen? Mitä kaikkea voi oppia ihan vahingossa – koulutuksissa, töissä tai elämässä? Onko kaikki oikeasti ok? Haittaako, jos joku tuntuukin vaikealta? Onko terapeutin tehtävä ymmärtää ja osata kaikki?

Tiia istahtaa porilaisen ystävänsä Anun intohimon- punaiseen sohvaan keskustelemaan työstä ja vapaa-ajasta, luvan antamisesta ja kohtaamisesta, aistillisuudesta ja suhteista, lempeydestä ja omista rajoista, etätöistä ja läsnätöistä, vallasta ja vastuusta, ja yhteistyön, vertaisuuden ja ystävyyden voimasta. 

Sohvapöydälle nostellaan ihmeteltäväksi myös muutamia päiväysvanhoja riittämättömyyden ja liiallisuuden tunteita ja iso herkkukorillinen itsemyötätuntoa ja ymmärrystä. Ja Tiia kertoo, millaisissa asioissa tuntee itsensä hitaaksi ja kovapäiseksi.

Mikael

Mikael

Millaiset ihmiset kelpaavat seksityöntekijän asiakkaiksi? Miten erektio toimii työkaluna? Miltä oikeasti tuntuu, kun tapaa uuden asiakkaan ekaa kertaa?

Entä miten seksityö yhdistetään sujuvasti omaan seksi- ja suhde-elämään? Ja millaisia rajoja täytyy vedellä, kun tekee harrastuksesta työn?

 

Tiia etsii kollegansa Mikaelin kanssa vastauksia näihin ja moniin muihin H-sanan kuulijoiden esittämiin kysymyksiin, ja avautuu – vain vähän punastellen – siitä, miksi Mikaelin kanssa on ollut välillä melkein liian kivaa tehdä töitä yhdessä.

Puhumme myös tatuoinneista, asiakkaiden huudattamisesta, horokaapista tulemisesta ja oman yksityisyyden suojelemisesta, seksipositiivisessa kuplassa elämisen iloista ja siitä, millaisia asioita monisuhteisuus saattaa tehdä astetta helpommaksi.

H-sana
LIVE!

Kivihaan legendaarinen Alakulttuuritalo täyttyi keväällä nautinnosta, kun Tiian viereen asian äärelle istahti kolme viisasta ihmistä: Bettina Gräsbeck ⁠@bettinagrasbeck⁠, Valtiatar Keiju ⁠@justsekeiju⁠ ja Theodora Rex eli Jaana Pirskanen ⁠@theodorarex_magnuslove⁠. Nyt tutkaillaan siis nautinnon teemaa mm. kuntoilun, pianonsoiton, runkkaamisen, leikin, sadistisuuden, hunajan maistelun ja turvallisuuden näkökulmista.

Keskustelun lomassa nautittiin stand up -komiikasta ja burleskista, ja illan juonsi huikea Stan Saanila. Näistä aineksista syntyi elävän yleisön edessä historian ensimmäinen H-sana Live! Tämän jakso on rakkaudella koottu lohdutuspalkinto niille, jotka eivät päässeet paikan päälle.

Ihan kaikesta et pääse nautiskelemaan tallenteen kautta, mutta H-sanamaisen takuutiukasta asiattomuudesta, nautintoa lisäävistä konkreettisista vinkeistä ja Tiian seksikkään käheästä äänestä pääset.

CECI
FEROX

”Jos ei ole varma siitä, mitä haluaa, kannattaa ottaa vastaan se, mitä tarvitsee”, sopertaa Tiia tässä jaksossa harvinaisen epäkoherenttina. Niin voi käydä, jos on hetki sitten heittäytynyt intensiiviseen kohtaamiseen luotettavan bondagetaiteilijan kanssa.

Ceci Ferox on Berliinissä asuva seksuaaliterapeutti, kinkyaktivisti, köysiopettaja ja ammattisitoja. Cecin ja Tiian keskustelussa liikutaan monilla tasoilla. Aluksi Tiia on Cecin asiakas, ja session jälkeen avaudutaan yhteisöllisille ja kollegiaalisille teemoille. Puhe on välillä tiukan asiallista ja välillä avoimen tunteellista, mutta koko ajan lämmintä ja rehellistä.

Yhteisen kehollisen kokemuksen lisäksi keskustelussa sivutaan muun muassa Berliinin kinkyelämän erityispiirteitä sekä seksuaaliterapian ja eroottisen kehotyöskentelyn eroja ja limittäisyyksiä, ja tullaan ohimennen myös määritelleeksi seksityötä. Ja Tiia saa itsensä koottua kiitettävän nopeasti.

 

Laura Méritt

Piipahdimme opintomatkalla maailman seksipääkaupungissa Berliinissä. Ehdimme klubien, kylpylöiden, kirppareiden ja erotiikkaliikkeiden kiertämisen lisäksi tavata ystäviä ja kollegoita. Tähän englanninkieliseen jaksoon on tallennettu yksi näistä kohtaamisista.

Laura Méritt on seksipositiivinen feministi, tutkija ja kirjailija, seksityöntekijä ja nautintoaktivisti – eli häntä ja Tiiaa yhdistää moni muukin asia kuin herkässä oleva nauru. Laura puhuu ilon ja nautinnon poliittisuudesta ja kertoo siitä, mikä kaikki on muuttunut viimeisten neljänkymmenen vuoden aikana.

Mietimme myös sitä, miksi tällaisia naisia pidetään rohkeina, ja toteamme yhdessä, että jos jotain kertakaikkiaan pitää tehdä, niin se vain kertakaikkiaan pitää tehdä. Normeista ja oletuksista viis. Ja joskus epätyypilliset elämänvalinnat tuntuvat kaikkein helpoimmilta – koska ne ovat oikein.

 

Kilikello

Millainen valinta on tehdä seksityötä omilla kasvoillaan? Mitä on naisen seksuaalinen valta ja miten sitä käytetään? Millainen eroottinen sisältö myy hyvin netissä? Pitääkö kunnon horolla olla korkkarit ja huulipunaa? Voiko seksityöntekijä maksaa assarilleen luonnossa?

Tiia istahti Turun-keikallaan sohvaan paikallisen kollegansa Kilikellon kanssa. Mutkaton puhe soljui vertaisuudesta sperman hajuun, osakesijoittamisesta hassuimpiin työmokiin ja anaalifistauksesta itsetuntoon. Tarpeellisten kikatusten kautta.

Yritimme myös oikein etsimällä etsiä seksityöstä huonoja puolia, ja päädyimme keskustelemaan siitä, miten hankalalta se välillä tuntuu, että työ on oikeasti pelkästään mukavaa ja nautinnollista. Tämän jakson hupakoiden reippaan vaaleanpunainen todellisuus kun ei ole koko totuus alasta – mutta totta tämänkin silti on.

 

bottom of page