top of page
Uusin jakso:

Valtiatar Keiju

Tiia ja valtiatar Keiju ovat bondanneet vahvasti ensitapaamisestaan lähtien. Ystävyys on vasta alullaan, mutta molemminpuolisen kunnioituksen, vetovoiman ja myötäilon huomaa kuka tahansa.

Nyt nämä kaksi lempeää sadistia istahtavat Studio Velvetin sohvalle pohtimaan muun muassa alistumista, alistamista ja kivun nautintoa. Nauru on herkässä, mutta eivät liikutuksen kyyneleetkään ole kaukana, kun päästään puhumaan esimerkiksi kollegiaalisuuden merkityksestä.

Tässä jaksossa selviää myös, kumpi naisista on huorarkiassa alempana, kumpi ehdottaa kadulla päivystämistä ja kumpi nauttii enemmän anaaliseksistä. Kuulet lisäksi, mitä Tiia ja Keiju todennäköisesti tekevät, kun tapaavat seuraavan kerran.

Kuuntele, miten haluat:

Antti Merilehto

Välillä tekee hyvää heittäytyä reilusti ei-tietämisen tilaan. Ja välillä tekee mieli tuijottaa etupulpetissa hiljaa suu auki, kun karismaattinen opettaja kertoo, miten homma toimii. 

Tekoälyn maijapoppanen, Antti Merilehto, kävi puhumassa Tiian ja Nikon pyörryksiin. Onneksi tällä keskustelulla ei ollut ennalta sovittua juonta, koska siitä olisi takuulla rönsyilty kohti ääretöntä ja sen yli. 

Ei liene yllättävää, että tässä jaksossa pohditaan muun muassa sitä, miten tekoälyn kehitys liittyy seksuaalisuuden toteuttamiseen ja ihmiskohtaamisten tulevaisuuteen.

Rauhanturvaajatehtävien, kummilasten nimien ja legendaarisen Lepakon nussuntai-saunan tarkastelu saattaa sen sijaan tulla loivasti puun takaa. 

Puhumme myös paljon ja innokkaasti suostumuksesta, häpeästä ja rehellisyydestä. Lisäksi mietimme yhdessä, pitääkö olla huolissaan, ja pitääkö ylipäänsä mitään.

NIKO&TIIA

Onko rakkaus tunne? Millaisia leikkejä syntyy kun aikuisten ihmisten sisäiset lapset pääsevät kirmaamaan laitumella vapaasti? Mikä tuntuu iskuna palleassa?

Tiia heittäytyy yhdessä kumppaninsa Nikon kanssa H-sanan vieraaksi miettimään, miten sitoutunut parisuhde ja vapaa paneskelu voidaan yhdistää, ja muistelemaan, mitä tapahtui Tampereen Ilves-hotellissa viime maaliskuussa. Jos siis luulit, että Tiian äidin kanssa tehty jakso meni yllättävän intiimeille alueille, varaudu yllättymään vielä vähän enemmän.

Tiia ja Niko eivät väistele hankalia aiheita tai epämukavia tunteita ja vastailevat lähes kuuliaisesti kysymyksiin isosta ikäerosta, kortsun pois jättämisestä ja facebookin parisuhdestatuksesta.

 

Tulee myös harvinaisen selväksi, että kaikelle voi nauraa – ja nauretaankin. Millaiset ihmiset suunnittelevat eroa siinä vaiheessa, kun ovat vasta rakastuneita? Kuinka ällöttävän söpöä voi oikeasti olla? Ja mikä saa Tiian äänen särkymään ja kyyneleet valumaan?

Anu

Mikä seksuaalisuudessa kiinnostelee ja kiinnostaako kaikkia? Mitä oikeasti tarkoittaa, kun seksologian opintojen sanotaan olevan myös matka itseen? Mitä kaikkea voi oppia ihan vahingossa – koulutuksissa, töissä tai elämässä? Onko kaikki oikeasti ok? Haittaako, jos joku tuntuukin vaikealta? Onko terapeutin tehtävä ymmärtää ja osata kaikki?

Tiia istahtaa porilaisen ystävänsä Anun intohimon- punaiseen sohvaan keskustelemaan työstä ja vapaa-ajasta, luvan antamisesta ja kohtaamisesta, aistillisuudesta ja suhteista, lempeydestä ja omista rajoista, etätöistä ja läsnätöistä, vallasta ja vastuusta, ja yhteistyön, vertaisuuden ja ystävyyden voimasta. 

Sohvapöydälle nostellaan ihmeteltäväksi myös muutamia päiväysvanhoja riittämättömyyden ja liiallisuuden tunteita ja iso herkkukorillinen itsemyötätuntoa ja ymmärrystä. Ja Tiia kertoo, millaisissa asioissa tuntee itsensä hitaaksi ja kovapäiseksi.

Mikael

Mikael

Millaiset ihmiset kelpaavat seksityöntekijän asiakkaiksi? Miten erektio toimii työkaluna? Miltä oikeasti tuntuu, kun tapaa uuden asiakkaan ekaa kertaa?

Entä miten seksityö yhdistetään sujuvasti omaan seksi- ja suhde-elämään? Ja millaisia rajoja täytyy vedellä, kun tekee harrastuksesta työn?

 

Tiia etsii kollegansa Mikaelin kanssa vastauksia näihin ja moniin muihin H-sanan kuulijoiden esittämiin kysymyksiin, ja avautuu – vain vähän punastellen – siitä, miksi Mikaelin kanssa on ollut välillä melkein liian kivaa tehdä töitä yhdessä.

Puhumme myös tatuoinneista, asiakkaiden huudattamisesta, horokaapista tulemisesta ja oman yksityisyyden suojelemisesta, seksipositiivisessa kuplassa elämisen iloista ja siitä, millaisia asioita monisuhteisuus saattaa tehdä astetta helpommaksi.

H-sana
LIVE!

Kivihaan legendaarinen Alakulttuuritalo täyttyi keväällä nautinnosta, kun Tiian viereen asian äärelle istahti kolme viisasta ihmistä: Bettina Gräsbeck ⁠@bettinagrasbeck⁠, Valtiatar Keiju ⁠@justsekeiju⁠ ja Theodora Rex eli Jaana Pirskanen ⁠@theodorarex_magnuslove⁠. Nyt tutkaillaan siis nautinnon teemaa mm. kuntoilun, pianonsoiton, runkkaamisen, leikin, sadistisuuden, hunajan maistelun ja turvallisuuden näkökulmista.

Keskustelun lomassa nautittiin stand up -komiikasta ja burleskista, ja illan juonsi huikea Stan Saanila. Näistä aineksista syntyi elävän yleisön edessä historian ensimmäinen H-sana Live! Tämän jakso on rakkaudella koottu lohdutuspalkinto niille, jotka eivät päässeet paikan päälle.

Ihan kaikesta et pääse nautiskelemaan tallenteen kautta, mutta H-sanamaisen takuutiukasta asiattomuudesta, nautintoa lisäävistä konkreettisista vinkeistä ja Tiian seksikkään käheästä äänestä pääset.

CECI
FEROX

”Jos ei ole varma siitä, mitä haluaa, kannattaa ottaa vastaan se, mitä tarvitsee”, sopertaa Tiia tässä jaksossa harvinaisen epäkoherenttina. Niin voi käydä, jos on hetki sitten heittäytynyt intensiiviseen kohtaamiseen luotettavan bondagetaiteilijan kanssa.

Ceci Ferox on Berliinissä asuva seksuaaliterapeutti, kinkyaktivisti, köysiopettaja ja ammattisitoja. Cecin ja Tiian keskustelussa liikutaan monilla tasoilla. Aluksi Tiia on Cecin asiakas, ja session jälkeen avaudutaan yhteisöllisille ja kollegiaalisille teemoille. Puhe on välillä tiukan asiallista ja välillä avoimen tunteellista, mutta koko ajan lämmintä ja rehellistä.

Yhteisen kehollisen kokemuksen lisäksi keskustelussa sivutaan muun muassa Berliinin kinkyelämän erityispiirteitä sekä seksuaaliterapian ja eroottisen kehotyöskentelyn eroja ja limittäisyyksiä, ja tullaan ohimennen myös määritelleeksi seksityötä. Ja Tiia saa itsensä koottua kiitettävän nopeasti.

 

Laura Méritt

Piipahdimme opintomatkalla maailman seksipääkaupungissa Berliinissä. Ehdimme klubien, kylpylöiden, kirppareiden ja erotiikkaliikkeiden kiertämisen lisäksi tavata ystäviä ja kollegoita. Tähän englanninkieliseen jaksoon on tallennettu yksi näistä kohtaamisista.

Laura Méritt on seksipositiivinen feministi, tutkija ja kirjailija, seksityöntekijä ja nautintoaktivisti – eli häntä ja Tiiaa yhdistää moni muukin asia kuin herkässä oleva nauru. Laura puhuu ilon ja nautinnon poliittisuudesta ja kertoo siitä, mikä kaikki on muuttunut viimeisten neljänkymmenen vuoden aikana.

Mietimme myös sitä, miksi tällaisia naisia pidetään rohkeina, ja toteamme yhdessä, että jos jotain kertakaikkiaan pitää tehdä, niin se vain kertakaikkiaan pitää tehdä. Normeista ja oletuksista viis. Ja joskus epätyypilliset elämänvalinnat tuntuvat kaikkein helpoimmilta – koska ne ovat oikein.

 

Kilikello

Millainen valinta on tehdä seksityötä omilla kasvoillaan? Mitä on naisen seksuaalinen valta ja miten sitä käytetään? Millainen eroottinen sisältö myy hyvin netissä? Pitääkö kunnon horolla olla korkkarit ja huulipunaa? Voiko seksityöntekijä maksaa assarilleen luonnossa?

Tiia istahti Turun-keikallaan sohvaan paikallisen kollegansa Kilikellon kanssa. Mutkaton puhe soljui vertaisuudesta sperman hajuun, osakesijoittamisesta hassuimpiin työmokiin ja anaalifistauksesta itsetuntoon. Tarpeellisten kikatusten kautta.

Yritimme myös oikein etsimällä etsiä seksityöstä huonoja puolia, ja päädyimme keskustelemaan siitä, miten hankalalta se välillä tuntuu, että työ on oikeasti pelkästään mukavaa ja nautinnollista. Tämän jakson hupakoiden reippaan vaaleanpunainen todellisuus kun ei ole koko totuus alasta – mutta totta tämänkin silti on.

 

bottom of page